Wilma Lingen

Maak kennis met onze Wilma

Hier ben ik: Wilma Lingen-Breedveld, 51 jaar, getrouwd, moeder van twee zonen van 23 en 26 jaar. In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als HR-adviseur bij een onderwijsinstelling.

Mijn (werk)ervaring: Van mijn interesse voor de medemens heb ik mijn beroep gemaakt. Personeel is het kapitaal van een organisatie. Zowel op menselijk vlak: gelukkige mensen maken mooi werk, hoe hou je ze gelukkig, als op financieel vlak: personeelslasten zijn vaak een van de grootse kostenposten en hoe hou je de gezonde balans in kwaliteit en kwantiteit.

Mijn vrije tijd: Ik loop graag hard in onze prachtige natuur, ik dans bij KDO, ik kook en bak graag, ik houd mij graag bezig met interieur-styling en ga vaak met manlief naar de bioscoop. Daarnaast ben ik ook mantelzorger voor mijn moeder.

In de politiek: Bewustwording, verbinding en lef om te hervormen. Herkenbare eigenschappen van de Stem van Krimpen die ik belangrijk vind. In een snel veranderende wereld is het belangrijk om je stem te laten horen.

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: Ik wil Krimpen vooruit helpen via hervormingen in de zorg die nodig zijn om Krimpen toekomstbestendig te maken. Preventie heeft prioriteit, om zo een gezondere bevolking met een groter kostenbewustzijn te krijgen. Gezonde mensen kunnen werken en zorgen voor elkaar en zichzelf. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in en mee mogen denken aan een sterker profiel op gezondheidszorg. Kwaliteit en transparantie staan hierbij wat mij betreft centraal. De hervorming in de ouderenzorg is noodzakelijk om zo de basiszorg in de toekomst toegankelijk te houden.

Wat wil ik veranderen: Krimpen moet vooruit. Misschien wel de belangrijkste uitdaging voor de komende jaren. De Krimpense politiek moet er zijn voor álle Krimpenaren, werken aan kansen voor iedereen. Om Krimpen vooruit te brengen moeten we investeren in onderwijs, meer mensen aan een baan helpen en de lokale economie stimuleren. We komen alleen verder door ruimte te creëren voor nieuwe groei. Dat betekent ruimte maken voor talent, met investeringen in onderwijs als de motor. Uiteraard aandacht voor de ouderen, de zorg en de woningbouw.

Tot slot: Met menselijkheid, betrouwbaarheid en vooruitstrevendheid wil ik het leven van mensen mooier, makkelijker en beter maken. Ik sta voor een samenleving waar iedereen zichzelf mag zijn.