Sebastiaan van der Steeg

Maak kennis met onze Sebastiaan

Hier ben ik: Sebastiaan van der Steeg, 22 jaar en ben inmiddels al een tijd samen met Femke. Ik ben geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel, oftewel een echte Krimpenaar!

Mijn (werk)ervaring: nadat ik in 2017 mijn studie HBO rechten heb afgerond wil ik in 2018 beginnen met de studie Financial Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast ben ik komend jaar weer betrokken als leiding bij Stichting Kampwerk Krimpen om samen met 30 kinderen en 10 man leiding gezellig één week op kamp te gaan!

Mijn vrije tijd: in mijn vrije tijd ga ik het liefst wat drinken met mijn vrienden of lekker uit eten met mijn vriendin. Sta niet raar te kijken als je me voorbij ziet rennen in de Krimpenerwaard, want hardlopen is een sport waar ik verslaafd aan ben! Ook kan je mij zo goed als elke week in een voetbalstadion in Nederland terugvinden.

In de politiek: de politiek in Krimpen aan den IJssel is naar mijn mening een gesloten bolwerk voor het publiek. Persoonlijk merk ik dat de afstand tussen de jongeren en politieke partijen te groot wordt/is. Hierin is Stem van Krimpen juist sterk, zij reageert op signalen uit de samenleving en voert ook daadwerkelijk actie uit.

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: omdat ik mezelf met 22 jaar oud nog steeds als jongere beschouw, wil ik me bezig gaan houden met zaken die hier betrekking op hebben, zoals de bereikbaarheid van Krimpen met het openbaar vervoer. Tevens wil ik met mijn juridische kennis de burger in Krimpen aan den IJssel bijstaan tot zover dat mogelijk is.

Wat wil ik veranderen: Ik wil de jongeren in Krimpen meer betrekken bij de besluiten die de Gemeente neemt. Dit kan gaan over onderwerpen zoals sport of recreatie, maar ook over de meer complexe onderwerpen. Laten we er zo voor zorgen dat de jeugd zich meer verboden voelt met Krimpen en ze uiteindelijk besluiten om in Krimpen te blijven wonen!
Tot slot: “Het wordt tijd dat de jongeren meer betrokken raken bij de politiek in Krimpen aan den IJssel”