Nica Bol

Maak kennis met onze Nica

Mijn naam is: Nica Zoë Bol. Ik ben 18, grote zus en gymnasiaste.

Mijn (werk)ervaring: Ik heb een jaar in de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad voor het voortgezet onderwijs bij Stichting BOOR gezeten.
Sinds 2015 zit ik als vrijwilliger bij een klankbordgroep van de SKVR (Stichting Kunstzinnige vorming Rotterdam) om mee te denken over kunsteducatie.
Verder doe ik vrijwilligerswerk voor Jongerentheater Quint, ben ik medeorganisator voor een jongeren festival, en heb ik deel uit gemaakt van een kunstcollectief in Showroom MAMA.
In de zomer van 2017 heb ik als receptioniste bij een internationaal export bedrijf gewerkt. Ook heb ik in een bloemenwinkel gestaan en deed een tijdje patisserie bij een cafe.

Mijn vrije tijd: Ik schrijf verhalen, liedjes, treed op, reis, bak taarten en ben bij vrienden of familie

In de politiek: De kracht van lokale politiek vind ik de mogelijkheid om direct te kunnen reageren op problemen van burgers. Het zit in mij om mensen te willen helpen, en door hier te beginnen kan ik meteen een verschil maken voor in ieder geval krimpenaren.

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: aan educatie in welke vorm dan ook hecht ik veel waarde, omdat ik van mening ben dat dit de basis is van een goed mens worden en zijn. Daarom wil ik me graag inzetten op onderwijs, sport en kunst en cultuur gebied.
Ook geloof ik in samenwerking als kern van een gezonde samenleving. Iedereen is van waarde in deze gemeente, en ik zou het onwijs tof vinden als ik mensen kan inspireren hun potentie ten volle gebruiken.

Wat wil ik veranderen:
Ik wil dat jongeren het hier naar hun zin hebben, dat ze binnen Krimpen genoeg te beleven hebben. Ik vind het belangrijk dat het talent wat zich hier bevindt de kans krijgt om zich te laten zien, en te groeien. Het Krimpen Festival is een goed voorbeeld hiervan. Ik wil meer evenementen, voor meer contact tussen alle leeftijden en waarin het talent van kinderen, jongeren, volwassenen Krimpen mooier maakt. Met elkaar voor elkaar.

Tot slot:
Nieuw, jong en fris: precies de stem die er in Krimpen nodig is