Malcolm Osseweijer

Maak kennis met onze Malcolm

Hier ben ik: Malcolm Osseweijer, 55 jaar en al 24 jaar woonachtig in Krimpen aan den IJssel. Ik ben getrouwd en samen hebben wij drie zoons, allen nog studerend en bouwend aan een mooie toekomst. Ik woon al 24 jaar in Krimpen, waarvan nu al meer dan 16 jaar met heel veel plezier in Lansingh-Zuid.
Mijn (werk)ervaring: ik ben al 32 jaar actief in de wereld van plantaardige oliën en vetten, essentiële ingrediënten voor ons dagelijks voedsel, maar ook voor heel veel andere duurzame oplossingen. Ik reis veel zowel privé als zakelijk voornamelijk door Europa, maar ik vertoef ook een enkele keer op andere continenten dus ik zie veel van de wereld.

Mijn vrije tijd: Ik besteed veel tijd aan sport. Als fervent aanhanger van Feyenoord ben ik elke twee weken te vinden in het mooiste stadion van Nederland. Natuurlijk volg ik de sportieve activiteiten van mijn kinderen en ben ik regelmatig te vinden op de golfbaan om te werken aan mijn golf handicap. Tenslotte kan ik erg genieten van goed eten en drinken samen met mijn gezin en vrienden.

In de politiek: geloof ik heel erg in de kracht van de lokale politiek, maar het debat moet niet alleen in de raadszaal gevoerd worden. De besluiten die in de raadszaal genomen worden moeten mede gebaseerd zijn op de stem van onze inwoners, dat zijn de belangrijkste stakeholders. Stem van Krimpen staat midden tussen de mensen en dan pas hoor je wat er echt leeft bij de inwoners. Voor mij is een scheiding tussen staat en kerk van cruciaal belang. Stem van Krimpen is een partij voor iedereen, ongeacht geloof of achtergrond.

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: Ik vind dat Krimpen moet oppassen niet te ver van de ons omliggende gemeenten af komt te staan. Samen sterker is voor mij een motto dat overal op van toepassing is en daarom geloof ik veel meer in samenwerking, dan alles in je eentje proberen op te lossen. Meer contact met de landelijke beleidsbepalers of in ieder als samenwerkende gemeenten één standpunt richting de Provincie en Den Haag. Ik zou graag in willen zetten op een duurzame gemeente. Dat heeft niet alleen betrekking op de energie transitie. Ik wil dat er meer respect en aandacht zal worden besteed aan mensen die het minder hebben, om hen ook een goede toekomst te bieden, Ook dat is voor mij duurzaamheid.

Wat wil ik veranderen: iedereen zal hier de vervanging van de Algerabrug noemen, maar dat kan nog jaren duren. Laten we inzetten om een efficiënter gebruik van de brug en pieken en dalen in de verkeersstromen beter op elkaar afstemmen. Daar zou aandacht voor moeten komen. Als je de spits wil vermijden, zal je op andere tijden kunnen gaan werken. In onze 24-uurs economie is dat al vaak mogelijk. Soms zie ik op bouwplaatsen om zeven uur ’s ochtends de lampen branden en ’s middags om drie uur, als het licht is, iedereen weer naar huis gaan, wat is hier duurzaam aan? Het openen van de brug kan ook veel efficiënter: geef voorrang aan het wegverkeer.

Tot slot: Krimpen aan den IJssel is geen eiland, maar een integraal onderdeel van de omgeving waarin wij wonen en werken. Als we willen bouwen aan de toekomst van Krimpen, zullen we onze jeugd een mooie woon- en leefomgeving moeten bieden.