Kirsten Jaarsma

Maak kennis met onze Kirsten

Hier ben ik: Kirsten Jaarsma, 52 jaar. Ik ben Rotterdamse van geboorte maar woon sinds 2002 in Krimpen aan den IJssel. Ik ben getrouwd en heb drie studerende en nog thuiswonende zoons.

Mijn (werk)ervaring: Ik heb 25 jaar in de internationale zakenwereld gewerkt als sales- en marketing manager. In deze functie heb ik veel gereisd en kennis gemaakt met verschillende culturen. Vanaf 2013 ben ik actief als voorzitter van een patiëntenvereniging en sinds 2014 ben ik fractievoorzitter van Stem van Krimpen in de gemeenteraad in Krimpen aan den IJssel en studeer ik bestuurskunde aan de Bestuursacademie.

Mijn vrije tijd: Ik houd enorm veel van kunst en cultuur. Ik organiseer in mijn vrije tijd kunstreizen voor de kunstkring in Capelle. Verder kook en reis ik graag, verslind stapels boeken, doe ik aan yoga en ben natuurlijk fan van mijn voetballende zoons.

In de politiek: De gemeentepolitiek in Krimpen is nog steeds traditioneel en je moet soms lef tonen om hier doorheen te prikken. Ik sta mijn mannetje tussen de ‘haantjes’ in de politiek en ben een groot voorstander van een raad waar mannen en vrouwen gelijk vertegenwoordigd zijn. In onze fractie zijn zowel mannen áls vrouwen goed vertegenwoordigd. Ik ga geen lastige onderwerpen uit de weg. Als fractievoorzitter geef je sturing aan je fractie en zorg je dat je als een hecht team opereert. De fractie moet goed beslagen ten ijs komen zeker gezien de diversiteit aan onderwerpen op de agenda en vaak ook complexe dossiers. Ik vind het belangrijk dat onze raadsleden hun taak als volksvertegenwoordiger met passie en enthousiasme vervullen. Maar het meest geniet ik van de vele contacten met onze inwoners en ondernemers. Wat kunnen wij voor hen betekenen?

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: Krimpen is een hele mooie plek om te wonen: dicht bij het groen van de Krimpenerwaard maar ook dicht bij de regio Rotterdam wat voor veel inwoners de plek is waar ze werken of op school zitten. Het wordt een uitdaging om deze mooie positie de komende jaren te behouden. We zijn een sterk vergrijzende gemeente en de diverse samenwerkingsverbanden in de regio hebben voor- en nadelen. Hoe vind je de juiste balans voor het woon- en leefklimaat en hoe houdt je de voorzieningen goed op peil ? Hiervoor is de Visie Krimpenerwaard een heel mooi document wat de komende jaren een zeker grote rol gaat spelen in dit proces en ik vind de manier waarop dit burgerinitiatief tot stand is gekomen een heel boeiend proces.

Wat wil ik veranderen: Mijn grote wens is nog steeds om onze inwoners meer te betrekken bij de politiek en besluitvorming. Het gaat tenslotte vaak om onderwerpen die onze inwoners direct aangaan, dus laat mensen meedenken en meepraten vanaf dag één!

Tot slot: Eerlijk en duidelijk zijn en midden tussen onze inwoners staan!