Annelies van Deursen

Maak kennis met onze Annelies

Hier ben ik: Mijn naam is Annelies van Deursen en ik woon sinds 1984 met veel plezier samen met mijn zoons in Krimpen aan den IJssel. Ruim 30 geleden zocht ik een plek in de omgeving van Rotterdam waar voldoende voorzieningen waren voor een gezin met jonge kinderen om op te groeien en kwam in deze en groene gemeente terecht.

Mijn (werk)ervaring: Na 21 jaar werkzaam in het onderwijs in Rotterdam ben ik op de obs Kortland school in Krimpen aan den IJssel komen werken. Ik sta nu bijna 40 jaar voor de klas en ik mag me gelukkig prijzen met een baan waar ik elke dag met plezier naartoe ga.

Mijn vrije tijd: Ik hou, letterlijk en figuurlijk, niet van stilzitten. Mijzelf scholen in mijn vakgebied, gebruik maken van het cultuuraanbod in (vooral) Rotterdam, reizen en mijn kinderen – thuis en op school – zijn mijn passie. Daarnaast zit ik in het bestuur van stichting Kampwerk Krimpen en help mede organiseren van kinder-, tiener- en jongerenvakantieweken in de zomervakantie.

In de politiek: Door mijn verbondenheid met het onderwijs hoop ik dat wij, als Stem van Krimpen nog meer verbinding kunnen leggen tussen ouders, school en de buurt. De partij staat immers open voor iedereen en dat maakt ons ook verantwoordelijk voor elkaar. Betrokkenheid naar het welzijn van alle burgers in onze gemeente kan alleen in een gemeenschap waar een ieder zich ook mag laten horen en waar we met respect naar elkaar luisteren en omgaan.

Wat vind ik belangrijk voor Krimpen: Zoals ik al eerder zei is het onderwijs waar mijn hart ligt. Goed onderwijs is immers de basis van alles. Ouderparticipatie, ouderbetrokkenheid en een goede samenwerking met naschoolse organisaties maakt dat er voor het onderwijs nog voldoende kansen liggen.

Wat wil ik veranderen: De toegankelijkheid van de (uitdagende, groene) schoolpleinen voor alle kinderen ook na schooltijd! Daarnaast een breed en toegankelijk aanbod voor alle kinderen van Krimpen voor allerlei naschoolse activiteiten.

Tot slot: Stem van krimpen is de ”verbinder” tussen burger en politiek!