Verse oliebollen met oud en nieuw in Krimpen aan den IJssel?

27/12/2017 – We genieten er allemaal van en het is één van de mooie Nederlandse culinaire tradities: de oliebol! Ook in Krimpen worden er aanstaand weekend ongetwijfeld ook weer veel oliebollen gegeten.  Omdat oudejaarsdag dit jaar op zondag valt en de winkels gesloten zijn wordt het lastig voor inwoners van Krimpen aan den IJssel om lekker verse oliebollen of appelbeignets te kopen.

Onze fractievoorzitter Kirsten Jaarsma sprak vandaag met de eigenaar van de oliebollenkraam bij de Crimpenhof.  Ondernemer Wesley Smit is al de derde generatie die oliebollen in onze gemeente verkoopt. Bovendien behaalde Wesley Smit die dit jaar voor het eerst met zijn eigen oliebollenkraam een mooie 66e plaats in de AD oliebollentest met het cijfer 7,3.

“Voor ambulante handel zoals de oliebollenkraam is natuurlijk een vergunning nodig en in die vergunning staat de kraam alleen tijdens de toegestane winkelopeningstijden open mag, en dat is maandag t/m zaterdag van 06.00 tot 22.00 uur.’ ‘Oliebollen is een echt seizoen product met de verkooppiek natuurlijk op 31 december en dat oudejaarsdag dit jaar op zondag valt is ontzettend balen voor deze jonge ondernemer én ook voor onze inwoners die nu die lekkere verse oliebol moeten missen’, verzucht Kirsten Jaarsma.

Jaarsma beseft dat het heel kort dag is maar zij heeft de burgemeester gevraagd wat de opties zijn om de verkoop op de 31e toch mogelijk te maken. ‘Ik hoop dat er iets creatiefs mogelijk is zodat onze inwoners toch kunnen genieten van een versgebakken oliebol’.

Alle nieuwsberichten