De Stem wil vernieuwing voor Krimpen

De Stem wil vernieuwing voor Krimpen
Stem van Krimpen presenteert vandaag haar verkiezingsprogramma: Stem voor vernieuwing. In het verkiezingsprogramma, met 15 programmaonderdelen, staan veel plannen om Krimpen een aantrekkelijke gemeente  voor jong en oud te maken. Speciale aandacht is hier voor de jongeren van Krimpen waar de huidige voorzieningen  niet altijd aansluiten op hun wensen.  Natuurlijk is er ook veel aandacht voor de senioren in de gemeente, een groter aanbod op gebied van cultuur en recreatie, een goed en gevarieerd woningaanbod en voorzieningen en ook de thema’s bereikbaarheid en veiligheid komen ruim aan bod.

Stabiele factor in de Krimpense politiek
Stem van Krimpen heeft de  afgelopen raadsperiode aangegeven  een stabiele factor te zijn en vanuit de oppositie een kritisch maar vooral opbouwende rol te hebben gespeeld. “Met onze huidige fractie –  bestaande uit vier raadsleden en burgerraadslid – hebben wij in de afgelopen vier jaar op tal van onderwerpen onze stem laten horen en hebben wij vooral ook laten zien dat we luisteren naar onze inwoners.’ Zo agendeerde Stem van Krimpen de winkelleegstand en waren zij mede initiatiefnemer van de kindergemeenteraad. “Wij stonden ook aan de basis van Hartveilig wonen (burgerhulpverlening bij een hartstilstand) en het terugbrengen van de brugopeningen naar éen keer per uur.”

Uw mening telt!
De grootste oppositie partij wil voor de komende raadsperiode vooral inzetten om inwoners van Krimpen meer betrekken bij de lokale politiek. “Wij zijn een groot voorstander van participatieve democratie, waar inwoners vanaf dag éen mogen meepraten en meedenken over onderwerpen die hen aangaan.’ aldus Kirsten Jaarsma lijsttrekker en fractievoorzitter. “Ook willen wij het mogelijk maken dat inwoners met een goed plan dit op de agenda van de raad kunnen plaatsen, het zgn. burgerinitiatief’. De lokale partij vindt het belangrijk dat er geluisterd wordt naar wensen en zorgen van de inwoners en dat wordt onderstreept door de slogan “uw mening telt!”

Klaar voor de komende vier jaar
De ambitie van Stem van Krimpen is om de grootste partij te worden. “Vernieuwing en verandering is  nodig en wij zijn er klaar voor!’ vervolgt Kirsten.  

Tot slot doet Jaarsma een oproep aan alle inwoners van Krimpen om vooral te gaan stemmen. “Laat uw stem voor Krimpen horen’.

 

 

Klik hier om de verschillende onderdelen van het verkiezingsprogramma op de website te bekijken.

Klik hier om het verkiezingsprogramma te downloaden.

Alle nieuwsberichten