tentoonstelling OPEN OVER DEPRESSIVITEIT komt naar Krimpen

De multimediale buitententoonstelling ‘Open over depressiviteit’ komt in 2021 naar Krimpen aan den IJssel. Bekijk hier de Motie Open over depressiviteit, die onze fractie indiende tijdens de raadsvergadering 5 november 2020, wordt het college verzocht om een project van Open Mind in 2021 aan onze inwoners aan te bieden.
Een groep van dertig diverse jongvolwassenen vertellen de kijker hoe zij hun depressie ervaren en hoe ze hiermee omgaan. De buitententoonstelling ‘Open over depressiviteit’ reist door het hele land om zo de dialoog rondom mentale kwetsbaarheid tot stand te brengen. Maar ook om jongeren te helpen te leren omgaan met hun depressie. Met de tentoonstelling krijgen omstanders handvatten aangereikt om hen daarbij te helpen.
Margot Wekker, raadslid: “Deze tentoonstelling is een ware buitenkans. De kans om buiten in verbinding te gaan met elkaar, met jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Om buiten – zoals vele eerdere bezoekers van de tentoonstelling aangeven – geraakt, geïnspireerd, geïnformeerd en gesteund te worden. Een buitenkans met aandacht voor onze mentale gezondheid.”
Stem van Krimpen, initiatiefnemer van de motie diende samen met Pvda en Leefbaar Krimpen daar tijdens de raadsvergadering op 5 november een motie voor in die is aangenomen door de raad. De motie werd gesteund door D66, VVD en ChristenUnie.
Wij vinden het onbegrijpelijk dat SGP, CDA en Krimpens Belang tegen de motie stemden.
Deze indrukwekkende tentoonstelling is momenteel te zien in Gemeente Capelle aan den IJssel (ism CAPSLOC) en maakt mentale kwetsbaarheid en depressiviteit zichtbaar en beter bespreekbaar.
Alle nieuwsberichten