Stem van Krimpen strijdt voor gelijke kansen voor lokale partijen

In 2018 stemde 22% van de kiezers in Krimpen aan den IJssel op Stem van Krimpen en in totaal 42% op een lokale partij. Vanuit Den Haag is er jaarlijks 25 miljoen euro beschikbaar voor de ondersteuning van politieke partijen. Hiervan gaat 0 euro naar lokale partijen.
Fractie Stem van Krimpen doet een oproep aan landelijke partijen: “Wees niet bang voor lokale partijen. Steun de democratie en laat de lokale partijen ook toe bij die ondersteuning.” Teken de petitie https://subsidielokalepartijen.petities.nl
De fractie zet zich al meer dan 10 jaar onvermoeibaar in voor alle inwoners van Krimpen zonder een cent financiering of ondersteuning uit Den Haag.
Stem van Krimpen doet dat graag, maar eerlijk is anders.

Fractievoorzitter Wilco Slotboom-Zeedijk: “Wat te doen bij een beer op je weg? Omarm hem. 30% van de kiezers stemt bij de gemeenteraadsverkiezingen lokaal. Een lokale partij als de onze kan geen aanspraak maken op de 25 miljoen euro Rijkssubsidie voor politieke partijen. Er is weinig budget om te investeren in bijvoorbeeld een jongerenafdeling, onderzoek, professionalisering en trainingen. Vandaar de oproep: Landelijke partijen, steun de democratie en laat de lokale partijen ook toe bij die ondersteuning. Wees niet bang, wij zijn samen de democratie, de STEM van de inwoner ter plekke!”

De petitie van Onafhankelijke lokale en regionale politieke partijen en het Kennispunt Lokale Politieke Partijen om de Wet op de politieke partijen zo aan te passen is ruim 2000 keer ondertekend. Tekenen kan tot en met 13 februari 2021. Tekent u ook?

Alle nieuwsberichten