Stem van Krimpen schenkt koffie en thee op Coming Out Day

Zondag 11 oktober, Coming Out Day: Inwoners zijn van harte welkom om met Stem van Krimpen in gesprek te gaan en steun te betuigen aan LHBTI-ers. Op het Raadhuisplein van Krimpen aan den IJssel is de fractie Stem van Krimpen tussen 14.00 en 15.30 uur juist op die dag aanspreekpunt.
(Locatie en tijd onder voorbehoud van akkoord.)

Op Coming Out Day wordt internationaal aandacht besteed aan het moment dat iemand uit de kast komt. Wanneer een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt. Oftewel de coming-out. Het is een dag waarop wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf mag zijn.
Moet dat nou op zondag? Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “Zolang nog steeds 20%, dus 1 op de 5 LHB-ers te maken krijgt met negatieve reacties en geweld is het nodig deze dag te vieren. Zolang nog steeds 40%, dus 4 op de 10 transgender personen te maken heeft met een negatieve ervaring in de openbare ruimte is het nodig om hier vaker en juist ook op 11 oktober aandacht aan te besteden.”

Op zondag 11 oktober van 14.00-15.30 uur zijn inwoners welkom bij Stem van Krimpen voor een kop koffie of thee en een goed gesprek. Op het Raadhuisplein is voldoende ruimte om op corona-proof-afstand met elkaar verbinding te maken. Uiteraard worden de richtlijnen gerespecteerd. 

Coming Out Day op 11 oktober vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook jaarlijks in Nederland gehouden.
Onder het motto ‘In Krimpen mag en kan iedereen zichzelf zijn!’ wil Stem van Krimpen met deze manifestatie meer bewustzijn en aandacht creëren voor seksuele diversiteit en inclusiviteit.

Alle nieuwsberichten