Stem van Krimpen niet tegen elke prijs op pluche

De formatieonderhandelingen tussen Stem van Krimpen, SGP, VVD, CDA en CU zijn gestrand.
Wilco Slotboom-Zeedijk, fractievoorzitter Stem van Krimpen: “Wij voelden ons verplicht om de formatie te laten slagen, maar niet tegen elke prijs. In het belang van onze inwoners en in opdracht van de raad zetten we ons volledig in om met de formatiepartners gezamenlijk te bouwen aan vertrouwen en te komen tot een coalitieakkoord.
We waren een eind op weg, maar het vertrouwen in de VVD bleek te prematuur en onvoldoende om Krimpen aan den IJssel een bestendige coalitie te geven waar het recht op heeft. In onze toenaderingen stuitten we op een gesloten deur.
Daar waar wij vier stappen richting formatie zetten, waren zij geenszins bereid ook maar één stap te zetten.
Een huwelijk dat gedoemd is tot mislukken, daar tekenen we niet voor. Het heeft geen zin om door te gaan als het resultaat is dat achter de schermen wederzijds vertrouwen en een veilig, goedwerkend college ver te zoeken is.
Wij zijn de Stem van Krimpen; integer, trouw aan onszelf en aan onze achterban. Als dit betekent dat optie 2 van de informateur – alle landelijke partijen – wordt onderzocht, vinden wij dat teleurstellend en onbegrijpelijk.
Een cordon sanitaire rond de lokalo’s doet geen recht aan de verkiezingsuitslag waarbij 43% van de stemmers monddood wordt gemaakt.”

Alle nieuwsberichten