Kandidaten van de Stem zetten zich in voor goed werkende straatverlichting

12/02/2018 – De zestien kandidaten van Stem van Krimpen namen in de week van 5 februari deel aan een door de lokale partij georganiseerde lichtschouw. Het doel van de schouw was om de defecte lichtmasten in de gehele gemeente in kaart te brengen. Onder leiding van Stem van Krimpen raadslid René Bitter werden alle wijken in Krimpen – van de Stormpolder tot aan de IJsseldijk – bezocht en werden alle defecte lantarenpalen door de kandidaten genoteerd.

“Tijdens de lichtschouw hebben we in totaal 149 defecte lichtmasten aangetroffen”, aldus René Bitter.

Opvallend veel kapotte lantarenpalen werden door het ‘tel-team’ gespot in de Stormpolder. Ook in Lansingh-Zuid en langs het fiets- en voetpad bij de Nieuwe Tiendweg stuitten de tellers op een flink aantal niet werkende lampen.  “Bij de fietsoversteek Nieuwe Tiendweg ter hoogte van de Landzoom werkt de verlichting niet dus daar moet snel wat aan gebeuren omdat hier dagelijks veel scholieren fietsen,’ vervolgt Bitter.

“goed werkende straatverlichting is belangrijk voor de (verkeers-) veiligheid in onze gemeente, maar ook voor het gevoel van veiligheid’, vult lijsttrekker Kirsten Jaarsma aan.

“In vergelijking met onze eerste lichtschouw in 2011 – waar we maar liefst 537 kapotte lantarenpalen aantroffen – kunnen we constateren dat er in onze gemeente prioriteit gegeven wordt aan goed werkende verlichting in openbare ruimte en is het melden door inwoners  makkelijker gemaakt onder ander door meldingen via WhatsApp mogelijk te maken.

 

Kirsten Jaarsma biedt vandaag de resultaten van de lichtschouw  aan wethouder Marco Oosterwijk aan.

“Stem van Krimpen is blij dat we met ons enthousiaste team kandidaten weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan de veiligheid in onze gemeente.’ besluit Jaarsma.

Alle nieuwsberichten