Jong zijn in Krimpen is leuk!

Stem van Krimpen organiseerde op zaterdag 6 januari een groot en uniek event voor de jonge inwoners van Krimpen. De organisatie van de avond was in handen van de drie jonge kandidaten van de lokale partij: Sebastiaan van der Steeg, zijn broer Martijn en Nica Bol.

Het doel van de avond in de grote zaal van de Tuyter was om jonge inwoners van Krimpen te interesseren voor de lokale politiek en dit te combineren met een aantal leuke optredens.

“We willen heel graag jonge inwoners van Krimpen interesseren voor de lokale politiek en natuurlijk oproepen dat iedereen gaat stemmen op 21 maart a.s.

“We hebben een pub- quiz georganiseerd waarin we een aantal kennisvragen over de gemeente, de gemeentepolitiek maar ook vragen over onderwerpen die jongeren bezighoudt.’ “Iedereen kon met hun mobiel  stemmen dus dat was lekker modern en interactief, vertelt Nica Bol. “We hadden een aantal grappige vragen zoals hoeveel gemeenteraadsleden heeft de gemeenteraad in Krimpen maar ook hoeveel 18-jarigen op 21 maart voor het eerst mogen stemmen, vult Martijn aan. Een vraag als ‘hoe laat gaat de laatste bus vanaf Capelse Brug naar Krimpen op zaterdagavond’ wisten veel jongeren feilloos te beantwoorden.

De Impromaniacs traden ook op. Deze Krimpense improvisatietheatergroep bracht onder andere een grappige versie van wat er allemaal in een stemhokje allemaal kan gebeuren.

Tina Rama – bekend van de Voice of Holland – trad samen met een ander Krimpens zangtalent, Femke Mulders, op onder begeleiding van gitarist Kevin Roodbol. De ca. 80 aanwezigen genoten van dit gelegenheidstrio die onder andere nummers van Amy Winehouse en de bekende hit “Parijs’ zongen.

  

  

  

  

  

Lijsttrekker Kirsten Jaarsma overhandigde Tina en Femke twee t-shirts met daarop de tekst ‘Voice of Krimpen’, een leuke woordspeling naar de naam van de partij maar natuurlijk ook naar het optreden van Tina in de Voice of Holland.

“De avond was supergeslaagd en iedereen heeft kunnen genieten van de verschillende optredens’. “Ook hebben we de boodschap kunnen overbrengen dat politiek leuk kan zijn, Krimpen écht niet saai hoeft te zijn en natuurlijk: ga allemaal stemmen op 21 maart” , besluit de 22-jarige Sebastiaan van der Steeg.

 

Alle nieuwsberichten