Eerste verkiezingsbelofte Stem van Krimpen ingelost: winkels dit jaar op zondag open  

Vanaf 21 oktober mogen alle winkels in Krimpen aan den IJssel de resterende zondagen dit jaar open. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de aanvraag tot winkelopenstelling van twee winkeliers gehonoreerd.

Onder de huidige Verordening op de winkeltijden, welke dateert uit 1996,  beslist het college tot winkelopenstelling tot maximaal 12 zondagen per jaar.

De Raad krijgt nog voor het eind van het jaar een voorstel voor een nieuwe verordening. Stem van Krimpen ziet dat voorstel met vertrouwen tegemoet.

Stem van Krimpen is een groot voorstander van de keuzevrijheid voor ondernemers en inwoners. Het vorige college wees  de aanvraag tot winkelopenstelling op zondag 24 december 2017 af.

SvK – met 3289 stemmen de grootste partij van Krimpen en lid van de coalitie – maakt zich hard voor zondagsvrijheid en zette dit destijds en ook eerder op de agenda van de raad.

Zondagsvrijheid is de afgelopen tijd een onderwerp van menig discussie.

Stem van Krimpen is verheugd dat een eerste, belangrijke stap in de keuzevrijheid is gezet door het onder de huidige verordening toestaan van zondagsopeningen in 2018.

Hiermee is de eerste verkiezingsbelofte van Stem van Krimpen, de grootste partij in Krimpen, ingelost.

Alle nieuwsberichten