Discussie over vuurwerk is nodig

Stem van Krimpen wil wederom een discussie over vuurwerk rond de jaarwisseling.
Op 6 januari 2014 was de kop dezelfde als hierboven omdat Stem van Krimpen toen al dit actuele onderwerp agendeerde. Bert Luijendijk, toenmalig fractievoorzitter, pleitte destijds voor een maatschappelijke discussie omdat doorgaan op de oude voet te makkelijk zou zijn en Stem van Krimpen veel andere geluiden hoorde.
Zes jaar later is deze maatschappelijke discussie in veel gemeenten en ook in de landelijke politiek het gesprek van de dag en mag wat Stem van Krimpen betreft niet ontbreken op de agenda van de raad. Zeker nu buurgemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Ridderkerk een vuurwerkverbod hebben afgekondigd en Krimpen aan den IJssel hier middelpunt van is.
Burgemeester Vroom gaf in zijn nieuwjaarsspeech aan dat oud en nieuw goed is verlopen, ondanks dat de kosten van vernielingen die nacht meer dan € 15.000 bedragen.
Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “De online petitie voor een landelijk vuurwerkverbod en het Nationaal Vuurwerkmanifest is inmiddels door meer dan 500.000 mensen ondertekend. Ook wij als gemeenteraad moeten het debat voeren over vuurwerk in Krimpen aan den IJssel. Wij zijn een partij van meedenken – meepraten – meedoen en roepen daarom inwoners op om zich hierover uit te spreken zodat we met elkaar tot juiste besluiten kunnen komen.”

Alle nieuwsberichten