VEILIG EN VERTROUWD IN JE EIGEN OMGEVING

OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID

  • Al sinds 2010 vragen we aandacht voor de veiligheid van de Ouverturelaan, samen met een groep betrokken inwoners. We hebben schriftelijke vragen gesteld en gezorgd dat het op de agenda van de raad kwam. Er wordt nu aanvullend onderzoek gedaan waar bewoners bij betrokken worden, ook naar aanleiding van het belevingsonderzoek dat recent in deze wijk uitgevoerd is.

 

  • We hebben schriftelijke vragen gesteld over de anti-terreuroefening in de Stormpolder waar een hoop onrust over ontstond. Directe betrokkenen zouden op de hoogte moeten zijn als op late uren ingrijpende oefeningen met hinder voor de omgeving plaatsvinden.

 

  • In 2015 had het gemeentelijk computersysteem te maken met een DigiD-lek. We hebben opheldering gevraagd over deze kwestie. De beveiliging van de persoonsgegevens van onze inwoners heeft wat ons betreft de hoogte prioriteit.

 

  • We hebben ons ingezet voor het opzetten van whatsapp-groepen voor buurtpreventie. Inwoners kunnen zich hierbij aansluiten en zijn de ogen en ogen van de politie in de wijk.